onsdag 9. november 2011

En Rådmann med slips

Ja, då var endå eit bystyremøte gått over i historia. Det blei eit langt møte, sjølv om tre av sakene blei sendt tilbake til formannskapet. Men lange møter har en positiv ting ved seg: Det blir mykje godt bloggstoff av det.
Vi har jo eit stort ønske om at bystyret skal bli litt meir prega av stil. Då meiner vi personlig stil såvel som stil innan mote. Og konklusjonen fra møtet er at om moteskaparane kanskje ikkje hadde ropt hurra over påkledninga, så er det representantar som i aller høgste grad har personlig stil. Nokre kjem i dress og andre i joggekle... 
VI VIL HA MEIR FINE KLE!!!

Eg avslutta forrige blogginnlegg med å love ein rapport om kor mange slips det var å finne i salen. Og det var bare ein som hadde slips på seg i går. Det var Rådmann Terje Heggheim. Han var bærer av det einaste slipset og vi gir han en applaus for det!
Høge heler var det ikkje så mykje av heller. Frå bakerste rad kunne vi klare å telle fire flotte damer med høge heler. Likevel var det mange fine antrekk å sjå. Fleire av mannfolka hadde skjorte og dressjakke, men vi valgte likevel å la den første "møtets outfit" gå til representanten Hanne Husebø fra Flora Høgre.


Gratulerer!!!


På møtet i går hadde vi òg besøk av ordføraren til Ungdommens Bystyre, Vebjørn Dolve. Han heldt ein flott tale til oss som er litt eldre (!) Vi syns foresten at han var så flott på håret at vi valgte å lage ei kåring til. 

Dagens beste sveis går derfor til Ungdomsordførar Vebjørn Dolve!

Sveisen kar dette her!

Det å sitte bakerst i salen og betrakte og følge med på debattar og representantar er faktisk ganske morosamt. Sjølv om det er seriøse og viktige saker som blir diskutert er det heldigvis slik at det er mulig å få seg en god latter undervegs. Vi trakk vel alle på smilebandet då representanten Djuvik fra talarstolen framsette dagens desidert beste sitat: 

"Send mannfolka i sogn og fjordane på sjekkekurs 
slik at vi kan få dei beste damene til å busette seg her."

Djuvik var også ein av dei mest aktive på talerstolen på dette møtet. 

Dei tre ivrigste på talerstolen i går var: 
1. Frank Willy Djuvik (16)
2. Jacob Nødseth (11)
3. Bente Frøyen Steindal (7)

Det er godt folk er engasjerte. På den måten får vi belyst alle sider av sakene. Nokre er faktisk så ivrige at dei tek til å snakke med det samme stumpen lettar frå stolen og fortset å snakke heile vegen fram til talarstolen. Nokre har veldig hastverk med å komme fram, mens andre har gooood tid. Nokre bruker mange framandord, nokre prøver å snakke korrekt nynorsk og Jacob Nødseth tiltaler ordføreren på dei finaste måtane han kan...

Jacob til Ordfører:
"Kjære Ordfører"
"Gode Ordfører"
"Omforente og diplomatiske Ordfører"

Utover kvelden dukka ein av representantane som hadde meldt forfall opp. Høgre sin gruppeleder kom og vi var klar for et representant-skifte. Vara-representanten skulle fratre og gruppelederen skulle inn. For dei som las forrige innlegg så veit dei at Høgre sit i listerekkefølge og vi på bakerste benk såg dermed fram til ein avansert utgave av stolleiken, men vi blei snytt for morroa. Bjørn Hollevik "ofra" plassen sin og satt seg nederst på lista... Kjedelig!

Og ellers så var det ikkje så mykje som hendte. Karianne var fantastisk flink i går foresten. Ho var på talerstolen heile fire ganger! Eg lover å hive meg utpå neste gang!

Så til slutt har eg ei utfordring: 

Kva vil du vi skal sjå etter på neste møte? 
Har du forslag til kåringer? 

Vi er åpne for det aller meste ;)

-Ann Kristin-


2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Kanskje se på hvem som følger mest med i sakspapirene og på den politiske debatten? :-)

    SvarSlett